Korte update

6 juni 2010 - Beijing, China

Zo’n tig flessen mineraal water, de nodige koppen koffie, bergen ergernis en heel wat uurtjes verder is het me eindelijk gelukt om hier in China mijn laatste foto’s op de website te plaatsen. De internetverbinding liet het regelmatig afweten, was erg traag vanwege een slechte verbinding of vanwege het ‘censuurbeleid’ van de Chinese overheid. Er zijn veel website geblockt, zoals facebook, en ik heb sterk het vermoeden dat mijn website regelmatig gescreend wordt op ‘verboden’ foto’s of tekst! De constatering van een Nederlands stel dat zij een week lang geen toegang hadden tot hun weblog en daarna video’s op hun website miste bevestigt dit vermoeden.

Na het vrijwilligerswerk in Nepal ben ik 12 mei teruggereisd naar Kathmandu voor het bezoeken en bezichtigen van de belangrijkste bezienswaardigheden daar. Op 16 mei vanuit Kathmandu in een grote jeep vertrokken voor een 10 daagse rondreis door Tibet met o.a. een bezoek aan Mount Everest base camp met als eindbestemming Lhasa . Na een aantal dagen Lhasa, met als hoogtepunten Potala Palace, Barkhor Bazaar en Sera monastery, met de hoogste spoorlijn van de wereld, de Tibet express, doorgereisd naar Xi'an in China. Een treinreis van 37 uur, maar opnieuw een bijzondere ervaring. Na 6 dagen Xi'an opnieuw de trein gepakt, ditmaal naar Beijing.

Er is zoveel te ontdekken, te zien en te beleven dat de reisverhalen erbij inschieten. Heb veel reizigers ontmoet en geniet volop van het dwalen door de verschillende culturen, landschappen en steden. Nu de foto’s veilig op de server van mijn weblog staan (extra back-up) zal ik proberen om binnenkort ook de bijbehorende reisverhalen te plaatsen. Er valt immers genoeg te vertellen ;-)

Deel dit reisverhaal:

Foto's

P1030957-550
P1030953-550
P1030951-550
P1030950-550

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: